Vstopna točka za odvzem brisov v ZP Nazarje do petka, 7.4.2023

20230404 1139330
04. apr. 2023

Pozdravljeni,

glede na to, da je prenehala veljati Odredba o začasnih ukrepih na področju organizacije in opravljanja zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, nismo več dolžni zagotavljati vstopne točke za odvzem brisov za ugotavljanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Obveščamo vas, da bo vstopna točka za odvzem brisov v ZP Nazarje (kontejner) delovala do konca tega tedna ➡️(do 7.4.2023).

V skladu s sklepom epidemiološke stroke v Sloveniji se Covid-19 obravnava enako kot druge okužbe dihal in so javno zdravstvena priporočila v zvezi s Covid-19 poenotena s priporočili za ravnanje ob drugih okužbah dihal.

Zadnje objave

S 1.6.2023 se v sistem Dispečerske službe zdravstva vključuje tudi NMP Zgornjesavinjskega ZD Nazarje

04. apr. 2023
Preberi več

Gradiva objavljena na straneh ZAVODA ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE SLOVENIJE

04. apr. 2023
Elektronska gradiva Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) ZZZS omogoča vsem svojim strankam (zavarovanim osebam, izvajalcem zdravstvenih storitev, zavezancem za prispevek…) dostop do gradiv ZZZS tudi v elektronski obliki. Gre za gradiva, kot so pravni akti, zbirke podatkov, Občasnik Akti & Navodila, bilten Recept, okrožnice in navodila, zloženke, knjižice, priročniki in druga gradiva. Še zlasti pa je pomembno, da so izbrana gradiva objavljena tudi v obliki čistopisov na primer “Navodilo o beleženju in obračunavanju zdravstvenih storitev in izdanih materialov” s prilogami, lista zdravil, seznam medicinskih pripomočkov… Elektronska gradiva so praviloma objavljena v TEXT formatu ali v PDF formatu. Razvrščena in urejena so v seznamu elektronskih gradiv ZZZS. Povezavo do vseh gradiv ZZZS najdete ➡️ TUKAJ
Preberi več

Z biometrično osebno izkaznico tudi do zdravstvenih storitev, zdravil in medicinskih pripomočkov

04. apr. 2023
Od aprila 2023 naprej lahko državljani, starejši od 12 let, ob obisku zdravnika, lekarne, optika in ostalih izvajalcev zdravstvenih storitev in dobaviteljev zdravil ter medicinskih pripomočkov uporabimo novo biometrično osebno izkaznico. Po novem pri teh storitvah zadostuje en dokument, saj zaradi fotografije na osebni izkaznici odpade tudi dodatno preverjanje identitete zavarovane osebe. Z usklajevanjem evidenc se bo zmanjšalo število izdanih kartic zdravstvenega zavarovanja, poenostavljeni bodo postopki in prihranjena finančna sredstva. Dodatne informacije: Biometrična izkaznica
Preberi več

NMP in dispečerska služba