Začela se je gradnja prizidka k ZD Nazarje

63042061205121
01. feb. 2023

Novica je povzeta po: https://www.sta.si/gradnja-prizidka

"Nazarje, 29. januarja

Celjsko podjetja Remont je začelo izgradnjo prizidka k Zdravstvenem domu (ZD) Nazarje. Projekt je vreden nekaj več kot 5,5 milijona evrov, sofinancirajo pa ga zgornjesavinjske občine in ministrstvo za zdravje. Večinski delež investicije pokriva nazarska občina. Gradnja prizidka bo predvidoma končana februarja prihodnje leto.

Celotna dejavnost, ki se izvaja v domu, se bo preselila v prizidek. Kot je povedal nazarski župan Matej Pečovnik, je neto tlorisna površina prizidka okoli 2000 kvadratnih metrov.

Direktorica doma Božena Herzog pa je pojasnila, da imajo trenutno dovolj zdravnikov, čeprav jim je pred nekaj leti primanjkovalo zdravstvenega osebja. Dejala je tudi, da nove bolnike še vedno vpisujeta dve ambulanti za odrasle od sedmih ter ena od dveh otroških ambulant.


Lili Pušnik,
Dopisništvo Celje
Slovenska tiskovna agencija"


Zadnje objave

PRISOTNOST VOJAŠKE ZDRAVSTVENE ENOTE V ZGORNJESAVINJSKI DOLINI

01. feb. 2023
POSODOBLJENO (22.8.2023): Ukinitev vojaške ambulante. Spoštovani, obveščamo vas, da je od danes, 11.8.2023 naprej v OŠ Nazarje (Zadrečka cesta 37, 3331 Nazarje) stacionirana vojaška zdravstvena enota, ki je namenjena v prvi vrsti vojakom, ki so na terenu, drugim reševalnih enotam in prostovoljcem, med drugim tudi civilnemu prebivalstvu, ki potrebuje osnovno medicinsko oskrbo. Zaenkrat bo delovala do 17.8.2023, z možnostjo podaljšanja. Po potrebi opravijo osnovno oskrbo ran, izvedejo pa lahko tudi rentgensko slikanje ob poškodbah in osnovno laboratorijsko analizo krvi. Poleg tega lahko dostopajo na težje dostopen teren. Dosegljivi so na telefonski številki: 030 489 769.
Preberi več

Spoštovani,

v zadnjem obdobju opažamo porast števila različnih virusnih respiratornih okužb v splošni populaciji in tudi pri pacientih, ki jih obravnavamo v Zgornjesavinjskem ZD Nazarje. Zato vsem pacientom v primeru okužbe dihal priporočamo uporabo maske, zaradi preprečevanja širjenja okužb in zaradi lastne zaščite.

Hvala z razumevanje.