Gradiva objavljena na straneh ZAVODA ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE SLOVENIJE

ZZZS logo
18. apr. 2023

Elektronska gradiva Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS)

ZZZS omogoča vsem svojim strankam (zavarovanim osebam, izvajalcem zdravstvenih storitev, zavezancem za prispevek…) dostop do gradiv ZZZS tudi v elektronski obliki. Gre za gradiva, kot so pravni akti, zbirke podatkov, Občasnik Akti & Navodila, bilten Recept, okrožnice in navodila, zloženke, knjižice, priročniki in druga gradiva. Še zlasti pa je pomembno, da so izbrana gradiva objavljena tudi v obliki čistopisov na primer “Navodilo o beleženju in obračunavanju zdravstvenih storitev in izdanih materialov” s prilogami, lista zdravil, seznam medicinskih pripomočkov… Elektronska gradiva so praviloma objavljena v TEXT formatu ali v PDF formatu. Razvrščena in urejena so v seznamu elektronskih gradiv ZZZS.

Povezavo do vseh gradiv ZZZS najdete ➡️ TUKAJ

Zadnje objave

S 1.6.2023 se v sistem Dispečerske službe zdravstva vključuje tudi NMP Zgornjesavinjskega ZD Nazarje

18. apr. 2023
Preberi več

Z biometrično osebno izkaznico tudi do zdravstvenih storitev, zdravil in medicinskih pripomočkov

18. apr. 2023
Od aprila 2023 naprej lahko državljani, starejši od 12 let, ob obisku zdravnika, lekarne, optika in ostalih izvajalcev zdravstvenih storitev in dobaviteljev zdravil ter medicinskih pripomočkov uporabimo novo biometrično osebno izkaznico. Po novem pri teh storitvah zadostuje en dokument, saj zaradi fotografije na osebni izkaznici odpade tudi dodatno preverjanje identitete zavarovane osebe. Z usklajevanjem evidenc se bo zmanjšalo število izdanih kartic zdravstvenega zavarovanja, poenostavljeni bodo postopki in prihranjena finančna sredstva. Dodatne informacije: Biometrična izkaznica
Preberi več

Spremembe pri uporabi zaščitne maske

18. apr. 2023
Spoštovane pacientke in pacienti! Zaradi izboljšanja epidemiološke situacije v Zgornjesavinjskem ZD Nazarje sproščamo ukrepe glede nošnje zaščitnih mask. Nošenje maske ostaja obvezno za vse obiskovalce v primeru znakov respiratornega obolenja. Nošenje maske je še vedno priporočljivo v prostorih, kjer ni možno zagotavljati ustreznega prezračevanja in medsebojne razdalje, še posebej to velja za bolj ogrožene, kot so starejši, osebe s pridruženimi obolenji in imunsko oslabeli. Hvala za razumevanje.
Preberi več

NMP in dispečerska služba